Istarska pizza sa divljim šparugama

Ovaj recept je iskušan od strane gospođe Dunje i mi ga bez njene suglasnosti prenosimo u cijelosti. Nadamo se da će ona i svi vi biti zadovoljni. Receptura za 4 manje pizze ili 3 veće. 250 g hladne vode izvagati i u nju nadrobiti 15 g svježeg kvasca, malo promiješati da se kvasac rastopi, pa dodati 10 g šećera i 10 g soli, promiješati i dodati 500 g brašna. U zdjeli sve promiješati da se sve sjedini, istresti na radnu površinu i ručno zamijesiti da bude glatko (oko 5 minuta). Zdjelu malo premazati uljem, odložiti u nju loptu tijesta i pokriti nekim najlonom. Nakon sat vremena ponovo izmijesiti tijesto, pa to ponoviti još 2 puta. Tada tijesto ostaviti na hladno više sati ili preko noći. Od ovoga tijesta možete načiniti i kruh ili pecivo. Drugi dan tijesto razdijelite na 4 jednaka dijela, (ili 3), odrežite 4 masna papira za pečenje i na njima prstima rasporediti 4 kruga. Pokriti krpom i ostaviti pol sata da se tijesto digne. Nadjev za “moju” pizzu: namaz od crnih maslina, 2 fete pršuta, malo topljivog sira, malo plavog sira, 200 g blanširanih divljih istarskih šparoga, šaka ili dvije pečenih mini rajčica, malo papra i maslinovog ulja. Na razvaljano i dignuto tijesto prvo namazati pastom od maslina, pa na sitne trakice narezan pršut, nadrobljeni sirevi, šparoge, rajčice, pokapati uljem. Peći u jako zagrijanoj pećnici 10 – 12 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar